A miskolci járőrök egy-egy férfivel tulajdon elleni szabálysértés, valamint járművezetés az eltiltás tartama alatt, a kazincbarcikai és sátoraljaújhelyi rendőrök három férfivel garázdaság szabálysértés, az encsi rendőrök egy férfivel távoltartó határozat szabályainak megszegése, míg az edelényi és ózdi járőrök egy-egy férfivel szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl a Miskolci és az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói további egy-egy férfit vettek őrizetbe, akiket elfogatóparancs alapján köröztek, míg hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes, megelőző távoltartást két esetben alkalmazott a Szerencsi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további két esetben jutott a rendőrség tudomására.