Dunaújvárosban nyertek a Macik

A címvédő és jelenleg is listavezető Miskolc 4-2-es győzelmet aratott a Dunaújváros vendégeként a jégkorong MOL Liga pénteki játéknapján.
A mérkőzés nem túl nagy iramban kezdődött. Mindkét csapatnál sok volt a hiba, a pontatlanság, így nem túl magas színvonalú játékot láthattak a nézők. A 8. percben emberhátrányban Tóth lépett ki egy koronggal, és szólója végén mattolta Duscheket (0-1). A 16. percben Dansereau lövése pattant ki a hazai kapusról, a korong Hajóshoz került, aki nem hibázott (0-2). Három perc múlva egy szépen kipasszolt támadás végén Hajós lőtt közelről a hálóba (0-3).

A második harmadban sajnos megint jött a Maciknál az idei szezonban gyakran felbukkanó rövidzárlat: az 5. percben 19 másodperc alatt – két eladott korongból – két gólt lőttek a hazaiak, Borbás és Revák révén (2-3). Két perc elteltével Tóth találta meg utat a hálóig (2-4). Ebben a játékrészben már többet támadott a Dab, Adorjánnak jóval több munkája akadt.

A harmadik harmadban sok feljegyzésre méltó esemény nem történt. Gól nem esett, kisebb lökdösődés és páros kiállítás akadt, de a végeredmény már nem változott.

Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék edzője: "A várakozásoknak megfelelően küzdelmes meccset játszottunk. Korán nagy előnyt szereztünk, amiért meg is dolgoztunk. A második harmad elején ismét volt egy rövid kihagyásunk, amikor – talán az előny miatt – fejben nyugodtabban játszottunk, de ez nem jó, és ez most is bebizonyosodott. Szerencsére ezen hamar úrrá lettünk, és újra a kezünkbe vettük az irányítást. A végén sok hátrányt kellett kihúznunk, ekkor szükség volt a jó védekezésre és kapusteljesítményre."

Lee Gilbert, a Dunaújvárosi Acélbikák edzője: "Az első harmadban ment el számunkra a meccs, amikor gyermeteg hibákat vétettünk és nem sikerült a kellő fokozatban játszanunk. A másodikban aztán szépen visszajöttünk, de egy szerencsés góllal újra elhúztak a vendégek. Az utolsó harmadban pedig hiába volt meg minden esélyünk a gólszerzésre, nem sikerült kihasználni a helyzeteket. Negyven percnyi játék sajnos ennyire elég.

Dunaújvárosi Acélbikák–DVTK Jegesmedvék: 2-4 (0-3, 2-1, 0-0)

Dunaújvárosi jégcsarnok 400 néző

V: Halassy, Varjú, Abonyi, Váczi

Gól: Borbás, Revák ill., Tóth(2), Hajós(2)

Kiállítás: 6 perc illetve 14 perc (+10 perc Booras)

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Láda, Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Gyenes(k). 

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Lencsés, Durak, Rasulov, Mátyásy, Pál, Hruby, Németh, Szepessy B., Szepessy M., Borbás, Busbacher, Smith, Revák, Magosi, Léránt, Dörök, Odnoga, Milan, Peterdi, Nagy, Vazan, Lajcs(k). 
Hirdetés