Életveszélyt okozó testi sértés, kifosztás, szexuális erőszak, magánlaksértés

Életveszélyt okozó testi sértés, kifosztás, szexuális erőszak, továbbá magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség egy 22 éves miskolci férfival szemben.

A gyanúsított 2019. május 29-én, hajnalban egy nyitott ablakon át bemászott egy miskolci családi házba.

Az ott élő házaspár férfi tagja felriadt, és a szobájukban látott alakot saját fiuknak hitte. Az idős férfi a fiának nevén szólította a személyt, mire az elhagyta a szobát. Az álmából ébredt férfi a személy után indult, akit mindvégig saját gyermekének vélt. Az utcán azonban eltévesztette a fiatalt, így hazament, és autóval indult keresésére. Mire otthonába visszatért, feleségét vérző fejsérülésekkel találta hálószobájukban.

A gyanúsított a házigazda távolléte alatt visszatért a házba és súlyosan bántalmazta az ágyban fekvő 64 éves nőt, majd a házból különféle ékszereket és egy mobiltelefont lopott el.

A szemle során rögzített nyomok alapján a bűncselekmény elkövetőjét 2019. augusztus 21-én Miskolcon elfogták. A gyanúsítottat kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztéssel éltek letartóztatásának indítványozásra, amit az eljáró nyomozási bíró elrendelt, és az eljárás során mindvégig fenntartott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

0 Megjegyzések

Hirdetés